15 maart 2012

Minister schoffeert vakbonden!

Dit bericht heb ik eveneens aan de initiatiefnemers van de oproep aan Rudy De Leeuw gestuurd
Ik ben vakbondsafgevaardigde in een groot ziekenhuis in Mechelen (AZ-St Maarten) en lid van het beroepscomité van BBTK-Setca SocialProfit. Wat we daar donderdag te horen kregen over het 'onderhoud' met Minister van Werk de Coninck was hallucinant. Vooreerst slaagde zij er in om Setca 'Sepca' te noemen, van CNE en ACLVB had ze al helemaal niet gehoord.
De 'discussie' ging over de uitzonderingen voor zware beroepen wat betreft tijdskrediet en brugpensioen. Zij verklaarde doodleuk dat verpleegkundigen GEEN ploegen doen (!) en alsdusdanig niet tot de zware beroepen kunnen gerekend worden. Voor haar zijn ploegen van 6 tot 14, van 14 tot 22 en van 22 tot 6u. De honderden ploegensystemen in onze sector kan haar worst wezen: "geen uitzondering". Het kwam net niet ot een handgemeen met de verbouwereerde vakbondsafvaardiging. 3 uur hebben die getracht haar aan het verstand te brengen dat zowat iedereen in de sector in een ploegensysteem zit. Het was net of zij van een andere planeet kwam.
Als jullie stellen dat jullie het wel gehad hebben met de politieke relais met de sp.a dan is dit een nieuw hoofdstuk waar de komende weken nog menige inkt over zal vloeien. Langs mijn kant zal ik alles in het werk stellen dat zoveel mogelijk delegaties van de Social Profit jullie oproep tekenen en dat er naast de sp.a een levensvatbaar politiek alternatief kan ontstaan.
Met kameraadschappelijke groeten,

Bruno De Wit
Syndikaal afgevaardigde AZ-St.-Maarten mechelen
  •  Een reactie van Andre Langenus (ex Federaal Secretaris BBTK) op Facebook:  "Vergeet haar eerdere wapenfeiten niet! Als OCMW voorzitter wou ze eerst de Antwerpse ziekenhuizen aan Japanse investeerders kwijt. Daarna zat ze aan het hoofd van een 'cooperatieve' die de logistiek van diezelfde ziekenhuizen wou overnemen als uitbesteding (aan lagere lonen!). Vakbonden hebben haar toeren een halt toegeroepen. Misschien lust ze daarom vakbonden rauw!"   

2 opmerkingen:

  1. Wat een domme opmerking van de minister. Iedereen die al eens in het hospitaal verblijft, kan toch perfect zien dat er in ploegen gewerkt wordt. Ik heb het zelfs al een paar keer meegemaakt dat de verpleegkundige, die me om 22u goedenacht wenste, me om 7u ook goeiemorgen wenste. Als dat geen ploegenstelsel is, wat dan wel?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Laten we dan eens zonder nachtshift werken, alle patienten rond 19.00 u naar huis sturen...

    BeantwoordenVerwijderen