30 april 2012

1 Mei: Samen voor een nieuwe politieke stem van de werkende bevolking!

De SAP wenst iedereen een aangename, zonnige en strijdbare 1 mei. De SAP zal op 1 mei klaar en duidelijk pleiten voor een breuk van de vakbewegingen met de sociaaldemocratie, en voor de opbouw van een politieke beweging vanuit de vakbonden.  

Je kan ons pamflet hier downloaden.

16 april 2012

Aangetekend schrijven aan Rudy De Leeuw

Kameraad Rudy, kameraden van het ABVV,

Het valt ons zwaar op onze syndicale magen dat wij tot op heden nog steeds geen antwoord hebben mogen ontvangen, dat er zelfs geen aanzet is gegeven om de verhouding tussen onze organisatie en ons zogezegde politieke relais onder de loep te nemen. Waar is de ideologie van het ABVV naartoe in deze? Is doodzwijgen de nieuwe modetrend geworden?!

Kameraad Rudy, wij staan alle dagen op de vloer, tussen de mensen. Als delegee vertegenwoordigen wij het ABVV, haar visie en ideologie. Ook op momenten dat  het ABVV in al haar woorden en daden onder vuur komt te liggen. Momenten waarop ook wij onder vuur komen te liggen, ook dan verdedigen wij onze visie en ideologie.

Op een moment dat wij op de vloer aanvoelen dat het geloof in de Spa er niet meer is, dat zij niet langer kunnen staan voor ons politiek relais omdat zij er een andere visie en ideologie op nahouden vragen wij hierover discussie en standpunt. Maar het blijft oorverdovend stil.

Waarom krijgen wij vanuit de leiding van het ABVV niet dezelfde steun als diegene die wij dagelijks geven? Waar blijft de open discussie nu, waar blijft een antwoord en de bijhorende stellingname? Is de  visie en ideologie enkel weg gelegd voor de basis en mag de top doen en laten wat ze willen?

Kameraad Rudy, kameraden van het ABVV,

Laat het duidelijk zijn, wij wensen een antwoord op een democratische en ABVV waardige manier, de vraag van meer dan 800 militanten en delegaties. Wij hopen dan ook met dit schrijven antwoord te zullen krijgen.

Strijdbare groeten,

De delegaties

hier :Syndicale Delegaties